Bakarfaget
Bakaren har ansvar for gjærbakst som brød, bollar, rundstykker, bagels eller pizzabotnar samt wienerbakst. Nokon bakarar vel å spesialisere seg i industribakeri og styrer store automatiserte produksjonsliner, mens andre vel mindre handverksbakeri og også å lære litt om kaker. Med stadig større fokus på sunt kosthald vil det og bli bakaren si utfordring å lage sunne, velsmakande produkt, med rett samansetting av næringsstoff.

Utdanning:
VG1 restaurant- og matfag
VG2 matfag
2 år praksis i bedrift; bakarfaget

Fullført og bestått opplæring fører fram til svennebrev.


To år etter at svenneprøven er bestått kan du bli mester. Les meir om mesterbrev i bakerfaget på mesterbrev.no

 

OKIHO på facebook  
Aktuelt
Andre nettstader
Nye fagbrev
Opplæringskontoret for Indre Hordaland

 Telefon
 95 81 63 73












 Adresse
 Brynaskogen 25
 5705 VOSS



        Rediger